Vær gavmild med din nysgerrighed

Danni Liljekrans Uncategorized Leave a Comment

Når man er i Mellemamerika med 30 højskoleelever betyder nysgerrighed en hel del for fællesskabet. Det opdagede jeg i høj grad da jeg i marts var i Nicaragua og El Salvador. Tak for læring siger jeg bare!

Men udover hvad nysgerrighed kan gøre for relationer, og fællesskaber, så tror jeg i høj grad også på at nysgerrighed kan gøre meget for dig selv. Hvis du går til livet med nysgerrighed og ydmyg undren, så har du i høj grad mulighed for at blive overrasket. Men er du nysgerrig? Eller siger du ligesom de fleste “Jeg er nysgerrig af natur”, uden egentlig helt at turde være nysgerrig med de ting der betyder noget. Altså, andet end “Gad vide hvordan vejret bliver i morgen?”

Jeg møder mange mennesker, som er så fast besluttet på, at de har fat i den lange ende. Og mens der er fordele ved at kunne løbe 110km/t uden at overveje om man løber den rigtige vej, så kan det koste mere end du aner i dine relationer.

Hvor er du nysgerrig i dit liv? Hvad kunne du få ud af at være endnu mere nysgerrig?

Se om du kan være nysgerrig og acceptere det faktum, at du helt sikkert har sider af dig selv, du endnu ikke har opdaget. Kan du indrømme det?

 

Danni Liljekrans

Jeg er uddannet ingeniør, trænet facilitator og certificeret coach. Jeg skriver artikler om personlig udvikling, psykologi og vaner fordi jeg elsker at forstå komplicerede emner og formidle dem simpelt, samtidig med at jeg elsker at hjælpe folk til mere selvindsigt. Mit mål er at du opnår bedre relationer med dem omkring dig - og måske især med dig selv.

Forrige artikelNæste artikel